Heeft u uw woonwensen al in kaart gebracht?

Het is een ingewikkeld woonjaar. Huizen zijn nog altijd duur, de hoeveelheid nieuwbouw valt tegen en de energieprijzen zijn flink gestegen. Toch is het niet enkel kommer en kwel. Sterker nog: veel mensen grijpen de situatie aan om hun woonwensen scherp te krijgen en op basis daarvan mooie toekomstplannen te maken.

Papieren wit huis hangt aan kleurrijke ballonen met op de achtergrond een blauwe lucht en wolken

Zo lijkt er eindelijk een einde te komen aan de ongebreidelde prijsstijgingen van huizen. Oké, ze worden nog steeds duurder, maar niet meer in zo’n hoog tempo als eerder. Dat geldt helaas niet voor energie. Maar dat biedt ook kansen: investeren in duurzaamheid loont namelijk meer dan ooit!

Wat doet de woningmarkt?
Zelfs met een prijsplafond loont verduurzamen meer dan ooit!

Huis of kamer huren

Overigens kiest lang niet iedereen ervoor om een huis te kopen. Dat geldt zeker voor jongeren die op kamers gaan, bijvoorbeeld omdat ze in een (andere) stad gaan studeren. Maar wat zijn precies uw rechten en plichten als huurder? Wij hebben de belangrijkste punten voor u op een rij gezet.

Welke rechten en plichten heeft u als huurder?
Kind op kamers: hier moet u op letten

Inspiratie

Steeds meer mensen verruilen de stad voor een landelijke omgeving of zijn van plan om dit binnenkort te doen. Dat heeft voordelen, maar ook nadelen. Blijft u liever in uw huis wonen maar kan dat wel wat nieuw elan gebruiken? Laat u dan inspireren door de nieuwste woontrends.

Weg uit de grote stad: de belangrijkste voor- en nadelen
Woontrends 2023: van sober tot uitbundig

Genieten van de herfst

Hoewel het guur kan zijn, is de herfst misschien wel het mooiste jaargetijde. Want welk ander seizoen kent zoveel kleurenpracht? Ga er op (droge) dagen dus lekker op uit! Wij brengen graag zes prachtige gebieden onder uw aandacht voor een heerlijke herfstwandeling of fietstocht. Eenmaal thuis zult u wel trek hebben. Daarom hebben we ook een paar recepten voor u verzameld van oer-Nederlandse herfstgerechten met een twist.

Zes prachtige plekken om in de herfst te bezoeken
Oer-Nederlandse herfstgerechten met een twist

We wensen u veel leesplezier!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag