Hypotheek alsnog oversluiten kan soms verstandig zijn

Met de relatief hoge hypotheekrente lijkt dit niet bepaald het beste tijdstip voor het oversluiten van uw hypotheek. Maar er zijn situaties denkbaar waarin het juist wel het overwegen waard kan zijn.

Stel bij hypotheekadviseur om hypotheek over te sluiten

Veel mensen hebben hun hypotheek in de afgelopen jaren overgesloten. Toch geldt dit nog niet voor iedereen. Sommige huiseigenaren konden of wilden de boete niet betalen, anderen hikten aan tegen de kosten van het verplichte hypotheekadvies.

Als dit voor u geldt en u nog altijd een hogere percentage betaalt dan de gemiddelde hypotheekrente op dit moment, kan het de moeite lonen om uit te rekenen hoe uw financiële plaatje eruit ziet als u toch nog oversluit. Uiteraard helpen we u daar graag bij.

Meer zekerheid

Het kan ook zijn dat uw hypotheek niet meer bij u past. Bijvoorbeeld omdat u een leven- of beleggingshypotheek heeft die (te) weinig rendement oplevert. In dat geval kunt u ervoor kiezen om de lening over te sluiten naar hypotheek die meer zekerheid biedt, zoals een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.

Hogere hypotheek

Ook als u uw hypotheek wilt verhogen, is het verstandig om te onderzoeken of u niet beter kunt oversluiten. Omdat huizen sterk in waarde zijn gestegen, is de kans reëel dat u in dat geval meer kunt lenen. Het geld kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor verduurzaming of het omvormen van uw huis tot een levensloopbestendige woning.

Bijna 57

Als u bijna 57 jaar bent, mag u over een jaar of 10 met pensioen. Geldverstrekkers houden daar nu al rekening mee en kijken dus naar het inkomen dat u over 10 jaar heeft. De kans bestaat dat dit lager is dan uw huidige inkomen. In dat geval kunt u dus minder lenen. Houd hiermee dus rekening als u op termijn wilt verhuizen of verbouwen.

Meer informatie

Heeft u een vraag over dit bericht? Overweegt u om uw hypotheek over te sluiten of twijfelt u hierover? Als uw vertrouwde hypotheekspecialist helpen we u graag verder. Neem dus gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag