Een jonge man zit geknield in de keuken en is bezig met de vloer  
     
 
Duurzaam moet norm worden bij schadeherstel

Niet het vervangen van beschadigde goederen maar het duurzaam herstellen ervan moet in de nabije toekomst de norm worden. Als het aan de initiatiefnemers ligt, zou dit eind volgend jaar al gemeengoed moeten zijn.

Lees verder →
 
     
     
  Nieuwbouw eigentijdse woningen in Nederland  
     
 
Huis kopen: wel of geen ontbindende voorwaarden?

Ongeveer één op de zeven huizenkopers is niet van plan om ontbindende voorwaarden te stellen bij het bieden op een woning. En bijna de helft zou overwegen om deze te laten vallen als de verkoper dat vraagt.

Lees verder →
 
     
     
  Senioren man en vrouw op de fiets met een fietshelm op  
     
 
Meer dodelijke fietsongelukken, roep om helmplicht wordt sterker

Het aantal ernstige fietsongelukken neemt toe. In 2022 zijn in Nederland 291 fietsers om het leven gekomen in het verkeer, 84 meer dan in het jaar ervoor. Mede daardoor gaan er steeds meer stemmen op om de fietshelm te verplichten.

Lees verder →
 
     
     
  Energiebesparing; glazen lamp staat op zijn kop gevuld met muntgeld en ernaast staan stapels muntgeld met een groeiend plantje  
     
 
Meer huiseigenaren financieren energiebesparende maatregelen met NHG

Steeds meer huizenkopers die een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) hebben, nemen daarin een bedrag op om hun huis energiezuiniger te maken. De groei van die groep steeg vorig jaar met maar liefst 31%.

Lees verder →
 
     
     
  Woonkamer staat onder water  
     
 
Inboedelverzekering is goedkoper geworden

Goed nieuws in dure tijden: in de afgelopen vijf jaar zijn veel inboedelverzekeringen goedkoper geworden. Dat concludeert onafhankelijk bureau MoneyView op basis van eigen onderzoek.

Lees verder →
 
     
     
  Achteraanzicht van een vrouw die vastgoedaanbiedingen bekijkt in een etalage  
     
 
Meer starters, hogere hypotheekrente en langer krapte op de huizenmarkt

Er was de afgelopen weken opvallend veel en divers woonnieuws. We hebben de belangrijkste nieuwtjes voor u samengevat in dit bericht.

Lees verder →
 
     
     
  Een roze spaarvarken in de hand  
     
 
Vakantiegeld 2023 massaal naar spaarrekeningen

Er is dit jaar een enorm bedrag aan vakantiegeld naar spaarrekeningen verhuisd. Volgens cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) ging het om een bedrag van bijna € 7,4 miljard. Alleen in coronajaar 2020 hebben we in de maand mei meer gespaard.

Lees verder →