E-magazine Zorg 2020
arts met patient

Wat verandert er in de basiszorgverzekering in 2020?

Elk jaar stelt de overheid vast welke zorg is verzekerd via de basisverzekering. In dit artikel zetten we de zaken voor 2020 voor u op een rij.

Fysiotherapeute verbindt man

Hoe kiest u uw aanvullende zorgverzekering?

Als u specialistische zorg nodig heeft, kan een aanvullende zorgverzekering een goede investering zijn. Maar vaak betaalt u ook voor zorg die u niet nodig heeft.

verschillende werknemers

Collectieve basisverzekering in 2020 veel duurder

In 2020 mogen verzekeraars nog maximaal 5% korting geven op collectieve zorgverzekeringen. Daardoor is de kans groot dat u meer premie moet betalen.

kosten van de zorg

Eigen risico en eigen bijdrage in 2020

Het verplicht eigen risico van de basisverzekering blijft ook volgend jaar € 385 euro. Voor sommige zorg uit het basispakket moet u daarnaast een eigen bijdrage betalen.

belastingenvelop met geld er op

Specifieke zorgkosten aftrekken bij uw belastingaangifte

Als u dit jaar specifieke kosten heeft gemaakt vanwege ziekte of zorg, dan mag u die in 2020 misschien aftrekken bij uw aangifte Inkomstenbelasting.

Vrouw zorgt voor oudere man

Waar heeft u recht op als mantelzorger?

Nederland telt maar liefst 4,5 miljoen mantelzorgers. Veel van hen zijn echter niet goed op de hoogte van de regelingen die gemeenten en verzekeraars aanbieden.

gelukkig ouder stel

Zorg voor een financieel gezonde toekomst!

Hoewel veel Nederlanders pensioen opbouwen, hebben ze lang niet altijd inzicht in hun toekomstige financiën. Wij zetten de belangrijkste zaken voor u op een rij.  

mensen in rouwstoet begrafenis

Zorg voor uw nabestaanden

Als een dierbare naaste overlijdt, heeft dat vaak ook financiële gevolgen. Als het om uw partner gaat, kunnen die ingrijpend zijn.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.