Autoverzekering? Laat u niet gek maken!

Vraagt u zich wel eens af of u niet te veel betaalt voor uw autoverzekering? Waarschijnlijk hoort en leest u regelmatig dat u er flink op kunt besparen. Maar appels worden vaak met peren vergeleken. Hoe dat zit, leggen we u graag uit.

Groen spaarvarken op 4 rubber wielen met op de achtergrond een blauwe lucht met wolken

Het idee dat we met z'n allen te veel premie te betalen, wordt nog versterkt door uitkomsten van onderzoeken – vaak van vergelijkingswebsites met een commercieel belang[1]  –  die regelmatig in de media verschijnen. Daaruit zou bijvoorbeeld blijken dat u als eigenaar van een bepaald automerk, als jongere of juist als senior 'opeens' veel meer premie moet betalen.

De goedkoopste of de beste autoverzekering?

De premie van elke verzekering is voor een belangrijk deel gebaseerd op de dekking bij schade. Een lagere premie kan daardoor een lagere uitkering betekenen, bijvoorbeeld vanwege een hoger eigen risico, beperkingen en uitsluitingen. Daardoor is de goedkoopste autoverzekering lang niet altijd de beste. Als klant van ons kantoor kunt u gelukkig terugvallen op een onafhankelijke, vakbekwame partij die verzekeringen eerlijk met elkaar vergelijkt.

Eigen risico

Zoals veel producten zijn ook verzekeringen over de brede linie duurder geworden. Verschillen in premie waren er altijd al en hebben vaak meerdere oorzaken. Allereerst kan dat aan de voorwaarden liggen. Zo moet u bij de ene autoverzekering wel eigen risico betalen bij een claim en bij de andere niet. Ook kan de hoogte van dat eigen risico per verzekeraar verschillen.

Schadevrije jaren

Als u geen schade rijdt, kunt u juist korting krijgen op de premie. Hoeveel dat is, staat in de zogenoemde bonus-malusladder. Maar ook die verschilt van autoverzekeraar tot autoverzekeraar. Niet alleen als het gaat om de korting die u krijgt, ook bij het bepalen van de extra premie die u moet betalen als u wél schade heeft geclaimd.

Onze service bij schadeafhandeling

Als uw autoverzekering via ons kantoor loopt, hoeft u bij schade maar één telefoontje te plegen. Wij nemen u het administratieve werk uit handen en regelen alles rechtstreeks met de verzekeringsmaatschappij, tot de betaling van het herstel aan toe. Bij online-autoverzekeringen bestaat de kans dat u zelf de gehele schade-afhandeling moet doen na een incident.

Nieuwwaarde en accessoires

Rijdt u een (bijna) nieuwe auto? Dan is de nieuwwaarde-regeling een belangrijk aandachtspunt. Bij sommige verzekeraars loopt die namelijk eerder af dan bij andere. Verder zijn op de ene polis accessoires zoals radio's en navigatiesystemen wel meeverzekerd en op de andere niet.

Aanvullende verzekeringen

Ook de premie, voorwaarden en uitkeringen van aanvullende autoverzekeringen kunnen van aanbieder tot aanbieder verschillen. Denk bijvoorbeeld aan uw schade- of ongevallen-inzittendenverzekering en uw rechtsbijstandverzekering verkeer.

Heeft u vragen? Vraag ons om advies!

U ziet dat er nogal wat variabelen zijn. Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, neem dan gerust contact met ons op. Dat geldt natuurlijk ook als u meer wilt weten over een lopende of nieuwe autoverzekering. Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stel ons gerust uw vraag