Groen én gezond onderweg in een elektrische auto

Er rijden steeds meer stekkerauto's in ons land en dat is goed. Niet alleen voor het milieu, ook voor onze gezondheid. Een auto die op elektriciteit rijdt, stoot namelijk geen fijnstof en stikstofoxide uit. En dat is positief voor de natuur én voor onze luchtwegen!

Vrouw sluit oplader aan op elektrische auto

Mede omdat er meer betaalbare modellen op de markt komen, stijgt het aantal elektrische auto's en hybrides naar verwachting snel. Zo voorspelt innovatiecentrum ElaadNL dat alle Nederlandse auto's in 2050 een accupakket hebben. Autoverzekeraars spelen daarop in door speciale producten te maken voor deze markt.

De vraag is of zo'n specifieke elektrische autoverzekering wel echt nodig is. Naar eigen zeggen hanteren de meeste verzekeraars immers geen andere regels voor elektrische auto's dan voor benzine- en dieselmodellen.

Maak gerust een afspraak

Wat de beste autoverzekering is voor uw elektrische auto, hangt af van veel aspecten. Wilt u het samen met een specialist in kaart brengen? Maak dan gerust een afspraak, we helpen u graag.

Meer premie

Dat uw meer premie betaalt voor een elektrisch model dan voor dezelfde auto met een verbrandingsmotor komt omdat de aanschafwaarde hoger is. Een andere factor is het gewicht: vanwege het accupakket zijn elektrische auto's zwaarder. Daardoor is de kans op meer – en duurdere – schade bij een ongeval groter en dat heeft invloed op de hoogte van de premie.

Oplossingen

Op het gebied van extra dekkingen kan een specifieke verzekering wel onderscheidend zijn. Bijvoorbeeld door pechhulp te bieden als u met een lege accu langs de weg komt te staan. Maar vaak zijn daar ook andere oplossingen voor. Datzelfde geldt voor het verzekeren van uw eigen laadpaal.

Verder lezen

Voor elke verzekering geldt dat de premie ervan voor een belangrijk deel afhangt van de voorwaarden. Voor de verzekering van uw elektrische auto is dat niet anders. Wilt u daar meer informatie over? In dit artikel gaan we er dieper op in.

Meer weten? Neem contact op

Overweegt u om binnenkort een elektrische auto aan te schaffen? Rijdt u al elektrisch en wilt u weten wat er allemaal mogelijk is om uw auto optimaal te verzekeren? Neem dan even contact met ons op.

Stel ons gerust uw vraag