Huis verduurzamen: goed voor het milieu én uw portemonnee!

De woonlasten van de meeste huishoudens zijn in de afgelopen anderhalf jaar flink omhoog gegaan. Dat is voor een groot deel te wijten aan de hoge energieprijs. Reden temeer om het verduurzamen van uw huis nu aan te pakken of door te zetten!

Groene aardebol in het groen

Ervoor zorgen dat de aarde ook voor onze kinderen en kleinkinderen een leefbare planeet blijft, is natuurlijk de belangrijkste reden om te verduurzamen. Maar hoe mooi is het als u met zo'n nobel doel ook nog op uw eigen kosten kunt besparen?

Verduurzamen, hypotheek en verzekeringen

Een huis met een energielabel A heeft een aanzienlijk hogere marktwaarde dan een woning met bijvoorbeeld energielabel E of F. Als u uw huis heeft verduurzaamd, kunt u daardoor in een lagere risicoklasse komen. Als dat zo is, gaat uw hypotheekrente-opslag misschien omlaag.

Verduurzamen kan ook effect hebben op uw verzekeringen. Zeker als u bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp heeft geplaatst. Geef veranderingen daarom altijd aan ons door, zodat wij uw hypotheek en uw verzekeringen altijd up-to-date kunnen houden.

Overheid betaalt tot 30% mee
Zoals bij alles geldt ook voor verduurzamen dat de kosten voor de baten uitgaan. Maar verduurzamen levert een veel hoger rendement op dan bijvoorbeeld sparen. En als u het slim aanpakt, financiert de overheid tot wel 30% van de kosten. Wilt u daar alles over weten? Lees dan dit artikel over overheidssubsidies.

Quick wins
Overigens hoeft u niet per se enorme bedragen te investeren om met verduurzamen te beginnen. Veel 'quick wins' zijn al te behalen door bepaalde gewoontes af te leren of te veranderen. Of met een kleine investering die u in korte tijd terugverdient. U leest er meer over in dit artikel.

Big wins
Om serieus te besparen op uw energierekening moet u waarschijnlijk nog het nodige aan uw huis veranderen. Vaak is het slim om te beginnen met isolatie. Warmte die u niet verliest, hoeft u immers niet bij te stoken! Ook zonnepanelen zijn steeds interessanter. Niet alleen omdat stroom relatief duur is, ook omdat de panelen steeds efficiënter worden waardoor u ze nog sneller terugverdient.

Financiering
Als u geen spaargeld heeft of dat liever niet gebruikt voor uw duurzame verbouwing, biedt uw hypotheek wellicht uitkomst. Zeker als u overwaarde heeft. Maar er zijn ook financieel interessante leenvormen om uw groene ambities mee te verwezenlijken. Meer informatie hierover vindt u in dit artikel.

Vragen en aanvullende informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden die er zijn om uw huis te verduurzamen? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag