Hypotheek gebruiken om uw huis te verduurzamen

Wilt u uw huis wel verduurzamen, maar heeft u geen spaargeld of wilt u dat liever niet gebruiken? Dan kan uw hypotheek uitkomst bieden. Zeker als u overwaarde heeft.

Houten procentteken en houten huisje ernaast

Vooral isoleren en het plaatsen van zonnepanelen zijn al jaren duurzame investeringen met een interessant rendement. Dat geldt natuurlijk helemaal als de energieprijzen hoog zijn! Daarnaast is een woning met een beter energielabel meer waard. In sommige gevallen kan dat om bedragen van tienduizenden euro's gaan.

Hypotheekruimte
Uw hypotheek mag in principe niet hoger zijn dan de waarde van uw huis. Maar als u er al een tijdje in woont, is de kans groot dat uw huis nu meer waard is en u dus overwaarde heeft. Is de hypotheek ook deels afgelost? Dan kan uw hypotheekruimte nog hoger zijn.

Wilt u daar meer over weten? Laat het ons weten, we zoeken het graag voor u uit.

6% extra
Als u uw huis gaat verduurzamen, mag u trouwens iets meer lenen: 106% van de woningwaarde. Hier gelden wel voorwaarden voor. Zo moet uw inkomen hoog genoeg zijn en bent u verplicht om het geld voor verduurzaming van uw huis te gebruiken. Verder geldt er een maximaal bedrag van € 9.000 voor de extra hypotheeklening.

Subsidie
De overheid stimuleert huizeneigenaren om hun woning te verduurzamen. In 2023 kunt u tot wel 30% subsidie krijgen als u meerdere energiebesparende maatregelen treft. Een overzicht van deze regelingen vindt u in dit artikel.

Rendabel
Die subsidies maken het nog rendabeler om te investeren in verduurzaming. Sommige maatregelen, zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, verdient u al binnen enkele jaren terug. Daarmee kan investeren in duurzaamheid veel hogere rendementen opleveren dan bijvoorbeeld sparen.

Beste financiering
Als uw vertrouwde hypotheekadviseur helpen we u graag bij het vinden van de beste financiering voor het verduurzamen van uw huis. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag